дом Политика Областният лидер на БСП с поздрав към шуменци

Областният лидер на БСП с поздрав към шуменци

0
ДЯЛ

Уважаеми съграждани,
Уважаеми членове и симпатизанти на Българската социалистическа партия,
Госпожи и Господа, приятели!

Посрещаме новата 2021 година след една непредвидима и тежка за всички българи година. Обществото ни премина през непреодолима здравна криза, сполетяла България, Европа и света, придружена с масови политически протести в нашата страна. В тези предизвикателства гражданите на България показаха, че не са загубили инстинкта си за самосъхранение и чувството си за гражданска отговорност. Всички българи се консолидираха и успяха да бъдат единни. Заедно както в борбата срещу коварната болест, така и в исканията си за повече справедливост и в борбата срещу социалните неравенства, които прозвучаха в София и големите градове на страната. 
Грижата за всеки един отделен човек. Това е поуката, която трябва да си извлекат участниците в управлението на всички нива от изминалата 2020 година. Тази поука е и за хората по места. За нас, избраните да реализираме местни политики, трябва да бъде ясно, че решаването на всеки отделен проблем е важно и за обществото като цяло. Да, не подлагаме на съмнение големите инфраструктурни обекти като спортни зали, стадиони и други – те са необходими, но те не решават жизнено важните проблеми на гражданите на Шумен.
В условията на пандемия и задълбочаваща се икономическа криза ние, представителите на Българската социалистическа партия считаме че през 2021 година усилията на Община Шумен трябва да бъдат насочени към привличане на повече средства от държавата за ускоряване и модернизиране развитието на общината и устойчиви перспективи за децата ни, запазване на съществуващите и разкриване на нови работни места, подкрепа за всеки нуждаещ се шуменец, инвестиране в проекти, предложени от гражданите от общината.
Предстоят разговори по общинския бюджет за 2021 година – той приоритетно трябва да подкрепя най-нуждаещите се граждани, мерките в здравеопазването и образованието, чистотата на Шумен и селата, да гарантира чиста вода и чист въздух за всеки шуменец. Крайно време е управляващите да чуят гласа на хората, а именно от какво имат нужда в града, в квартала, улицата на която живеят или населеното място, там където прекарват времето си ежедневно. Тези гласове на отделния гражданин от нашия град, нашия квартал, нашата улица или нашето село трябва да намерят отражение в бюджета на Община Шумен за 2021 година.
2021 година трябва да даде изцяло нов път и нова перспектива за развитието на България след предстоящите тази пролет парламентарни избори. Този нов път и перспективи може да бъде осигурен от Българската социалистическа партия. С поведението си през изминалите години тя показа, че може да бъде носител на идеи, насочени към промяната, да бъде модерната социална партия, от която днес има нужда България, има нужда цялото общество. Вярвам, че ще получим доверието на избирателите и те ще ни възложат да поведем България по новия път.
Като политически организъм Българската социалистическа партия влиза в новото десетилетие на XXI век претърпяла дълбока вътрешна промяна. След въведената мандатност за представителите на социалистите в Народното събрание и партийните ръководители по места, БСП проведе успешно първите по рода си преки демократични вътрешнопартийни избори за председател на партията. С това показахме, че макар и на възраст, ние сме партията, която умее да се модернизира, обновява и реформира за да отговори на обществените очаквания и на гласовете на своите избиратели.
Естественият завършек на процеса на реформиране, започнал като вътрешнопартиен, ще бъде изпълнението на задачата, която стои пред всички нас – спечелване на предстоящите парламентарни избори и промяна на модела на порочно политическо управление.
Накрая бих искал да се обърна към всеки един от вас лично и да ви пожелая от сърце – на вас и на вашите семейства здраве, благоденствие и късмет през новата 2021 година. 

Веселин Пенчев – Областен и общински председател на БСП – Шумен 
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВандали подпалиха 3 контейнера за разделно събиране, посегнаха и на автобусни спирки
Следваща статияРъст на смъртността в община Шумен през 2020 година

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here