дом Общество Областните жители са платили близо 217 млн. лв. данъци през 2020 година

Областните жители са платили близо 217 млн. лв. данъци през 2020 година

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Близо 217 милиона лева са постъпленията в приход на бюджета в офиса на НАП в Шумен през 2020 година, съобщиха от приходната агенция. Това е с 15 млн. лв. над планираното и с близо 16 млн. повече от 2019 г. Запазва се тенденцията за ръст на постъпленията в хазната, като за изминалата година той е около 8% спрямо предходната. Въпреки коронакризата, бизнесът и гражданите са внасяли добросъвестно данъците и осигуровките.
През 2020 година данъчните приходи възлизат общо над 86 млн. лв. От тях 17 млн. лв. са корпоративни данъци, а над 37 млн. лв. от данъка върху доходите на физически лица. Постъпленията от ДДС са над 28 млн. лв., а другите данъчни приходи са 3 млн.лв.
Общият размер на приходите от осигурителни вноски е над 130 млн. лв., като над 78 млн. лв. от тях са за държавно обществено осигуряване, близо 35 млн. лв. – за здравноосигурителни вноски, и над 17 млн. лв. – за допълнително задължително пенсионно осигуряване.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГотови са списъците за ваксиниране на учители и възрастни хора от домовете
Следваща статияЗа първи път предварителен кандидатстудентски изпит за Шуменския филиал на МУ-Варна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here