дом Общество Областен кризисен щаб с мерки срещу коронавируса

Областен кризисен щаб с мерки срещу коронавируса

0
ДЯЛ

Със заповед на областния управител на Шумен проф. Стефан Желев бе сформиран Областен кризисен щаб заради опасността от разпространение на коронавирус.
„В зависимост от ситуацията съставът може да бъде стеснен или разширен“, заяви губернаторът на първото заседание на щаба днес.
Председател е областният управител, а зам.-председател е д-р Пепа Калоянова, директор на РЗИ Шумен. Членове са ръководители на лечебни заведения в областта, директорът на ОД на МВР ст. комисар Ялчън Расим и директорът на РЗОК.
Бе обсъден и приет проект от мерки. Тези мерки предвиждат осигуряване на екип от двама инспектори от отдел „Противоепидемичен контрол“ при РЗИ за действие при необходимост при възникване на епидемична ситуация на територията на област Шумен, засилване на дезинфекционния режим в лечебните и здравни заведения и обектите с обществено предназначение. Ангажиментът за това е на кметовете на общини и управителите на лечебни/здравни заведения.
При възможност се ограничават посещенията в заведенията, предоставящи социални услуги.
Здравните работници в училища и детски градини ще организират и провеждат информационна кампания за уведомяване на населението.
Лечебните заведения да имат готовност да поемат при възникване на реален епидемичен риск пациенти с инфекциозни заболявания, различни от COVID – 19. Лечебните заведения за болнична помощ да имат готовност за разкриване на допълнителен брой легла.
Апелът към гражданите е да имат отговорно отношение към собственото и обществено здраве. За допълнителна информация и указания следва да се обръщат незабавно към общопрактикуващия си лекар.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНезаконно сметище засече Екоинспекцията край Хитрино
Следваща статияЗдравното министерство: Отрицателни са пробите за коронавирус на 17 пациенти в страната

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here