дом Общество Облагородяват парк в „Дивдядово“ чрез конкурс за най-добра ракия

Облагородяват парк в „Дивдядово“ чрез конкурс за най-добра ракия

0
ДЯЛ

Нестандартно решение – да облагородяват парка в шуменския квартал „Дивдядово“ чрез организиране на Фестивал на домашната ракия са взели в кметството, съобщиха местни хора. Обявили, че мероприятието се прави с благотворителна цел.
Второто издание на Фестивала „Ой ракийо, ракийчице „ ще се проведе на Петровден – 29 юни на стадиона. Мераклиите да покажат майсторлъка си в производството на огнената напитка, според утвърдения статут, ще трябва да заплащат такса от 10 лева за участие. Два дни остават до крайния срок – 25 юни. Според регламента ще се състезават само домашни ракии, в прозрачна бутилка без етикет и името на производителя. Няма ограничения във вида на материала, мястото и времето на производство.
Събраната сума кметството възнамерява да използва за освежаване на парка и подмяна на изчупените пейки с нови. Идеята обаче не се приема добре от местните. Те смятат, че вместо да организират конкурс за най-добрата ракия, би било от кметството да се погрижат за провеждането на детски турнир по футбол. За целта да се използва стадионът.
Тийнейджъри горещо подкрепяли една такава „прекрасна инициатива”, вместо надпревара за най-добър майстор на алкохол. Те все пак щели да уважат празника, но ще присъстват на конкурса за най-вкусно мезе и надяждането с люти чушки.
С 300 лева е намален наградният фонд на Фестивала. От 900 лв.миналата година, сега вече е 600.
Снимката е илюстративна.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕньовден за деца организира ЦПЛР-ОДК в Шумен
Следваща статияМехмед Терзийски – секач №2 на национално състезание

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here