дом Общество Облагородяват НИАР „Мадара“ с дарения

Облагородяват НИАР „Мадара“ с дарения

0
ДЯЛ

С 38 000 лева да се облагороди НИАР „Мадара“, гласуваха общинските съветници в Шумен. Средствата са събрани по набирателна сметка на Общината още през 2008 година, когато „Мадарският конник“ бе избран за Глобален символ.
Предложението бе внесено за разглеждане на сесията от председателя на Общинския съвет Красимир Минчев.
Съветниците одобриха в срок от един месец да се представи план-сметка за разходите и дейностите, които ще се извършат.
В сесийната зала бе отбелязано, че 38 000 лева са твърде малко, за да стигнат за всичко необходимо. Съветниците обаче се обединиха около идеята парите да се използват за обрушване на скалната козирка на пещерата и облагородяване на пешеходната пътека в резервата. Въпреки, че кметът на село Мадара поиска парите да се използват за обособяване на паркинг. От НИАР „Мадара“ бе предложено със средствата да се ремонтират двете бунгала, да се огради с бодлива тел римската вила на територията на резервата.
Съветникът Красимир Костов подчерта, че парите са твърде малко, за да се залагат много дейности. „Те могат да стигнат единствено за обрушване на скалната козирка, като сумата за това ще е около 20 000 лева. С останалите да се облагороди туристическата пътека“, каза Костов.
Кметът Любомир Христов припомни, че през 2017 година Община Шумен съвместно с хранителни магазини от голяма търговска верига организираха благотворителна кампания за набиране на средства за НИАР „Мадара“. Тогава бяха събрани 70 000 лева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНяма новоприети пациенти с коронавирус в МБАЛ-Шумен
Следваща статияТри дами в комисията за избор на омбудсман на Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here