дом Криминале Обирджии на възрастен мъж от Каспичан с мярка „Задържане под стража“

Обирджии на възрастен мъж от Каспичан с мярка „Задържане под стража“

0
ДЯЛ

Обвиняемите за грабеж на възрастен мъж от село Каспичан Галин Г. и Туран А. бяха задържани под стража още в съдебна зала, след като състав на Шуменския окръжен съд уважи протеста на Районната прокуратура в Нови пазар срещу определените мерки за неотклонение „Домашен арест“. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна. Протестът бил поддържан и от представителя на Окръжната прокуратура в Шумен. Състав на Шуменския окръжен съд определил най-тежките мерки за процесуална принуда – „Задържане под стража“, след като приел, че е налице реална опасност обвиняемите да се укрият и да извършат друго престъпление, ако са на свобода.
34-годишният Галин Г., 30-годишният Туран А. и 17-годишният Тунджай Р. били привлечени като обвиняеми за престъпление по член 198, ал. 1, във връзка с член 20, ал. 2 от НК от Районната прокуратура в Нови пазар. На 14 ноември 2017 г. около полунощ с маски на главите те се промъкнали в дома на 78-годишен мъж от село Каспичан, който живеел сам. Със заплаха с нож поискали старецът да им даде парите си. Възрастният човек обяснил, че държи 150 лева под възглавницата си. Обвиняемите отнели парите, дебитната карта с ПИН-кода, мобилен телефон „Нокиа“ и фенерче и напуснали дома на жертвата си.
За да прикрият действията си, изгорили част от дрехите, с които били облечени в нощта на грабежа. Отнетият мобилен телефон бил захвърлен от мост на река в района на град Каспичан, а парите на стареца похарчили за водка и шоколад.
След грабежа с автомобил тримата пристигнали във Варна. Галин и Туран изтеглили от банкомат 160 лева от дебитната карта на ограбения. За престъплението по член 249 от НК материалите ще бъдат отделени от образуваното досъдебно производство за грабежа и ще бъдат изпратени по компетентност на Окръжната прокуратура във Варна.
На непълнолетния съучастник на задържаните под стража Галин и Туран – 17-годишния Тунджай, Районният съд в Нови пазар наложил надзор от инспектор в детска педагогическа стая при РУ на МВР.
Определенията на Шуменския окръжен съд, с които са взети мерки за неотклонение на двамата обвиняеми, не подлежат на обжалване.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДвама осъмнаха в ареста: Подкарали автомобили напушени
Следваща статияШуменска гордост! Невена Пощарова с благотворителна изложба

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here