дом Общество Няма да вдигат данъците в община Върбица

Няма да вдигат данъците в община Върбица

0
ДЯЛ

В община Върбица през 2020 г. се запазва размерът на местните данъци и такси и това е заложено в новия бюджет.
„Никога целта ни не е била чрез увеличението на налозите да осигуряваме финансова стабилност на Общината. Източник на приходи е дейността на създадените общински предприятия, които работят успешно“, заяви пред 24shumen.com кметът инж. Мердин Байрям. Той обясни, че в новия бюджет са предвидени повече постъпления от тях.
„Именно тези предприятия акумулират свеж финансов ресурс, в никакъв случай не ставките. За мен това е погрешен подход“, категоричен бе той.
Около 300 хиляди лева постъпват в местния бюджет от данъци. Според финансовите разчети тази сума обезпечава дейности, свързани с чистотата и сметоизвозването.
Инж. Байрям е убеден, че вдигането на данъците ще има по-скоро обратен ефект – ниска събираемост и закъснения в плащането.
Местните посрещат със задоволство новината, че данъците им се запазват. Според тях това ще им даде възможност да посрещат спокойно повече ежедневни разходи в бита.
Снимка: Община Върбица
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗа първи път: Трима художници с награди от колективната изложба „Зимен салон“
Следваща статияСъветници и общински служители от Велики Преслав не плащали такса „смет”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here