дом Общество Номерата на автомобили, купени извън Шуменско не подлежат на задължителна подмяна

Номерата на автомобили, купени извън Шуменско не подлежат на задължителна подмяна

0
ДЯЛ

От 1 декември гражданите, които са си закупили автомобили от друг регион и с друг регистрационен номер, могат да не подменят номера му с шуменски. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Шумен.
Табелата може да бъда подменена от собственика само по негово желание. Автомобили с номера извън Шуменска област няма да бъдат задължителни за подмяна с шуменски при регистрация в „Пътна полиция“. Задължително остава зачисляването на автомобила в регион Шумен след придобиване от друга област. В тези случаи трябва да бъде издадено регистрационно свидетелство на новия собственик в област Шумен
Пример: Ако жител на област Шумен си закупи автомобил от област Варна при регистрация в „Пътна полиция“-Шумен може да запази варненските му номера.
Припомняме, че след сключване на договор за покупко-продажба на моторно превозно средство с нотариална заверка задължение на собственика е в 30-дневен срок да подаде заявление за смяна на собственост в сектор „Пътна полиция“. В случай, че срокът не бъде спазен законът предвижда административно наказание „глоба“ в размер на 200 лева. Ако собственикът на автомобила пропусне 30-дневния срок и срокът стане 60 дни регистрацията на автомобила се прекратява автоматично.
Ако при проверка на пътя бъде установен водач, който управлява моторно превозно средство с прекратена регистрация е престъпление по чл. 345 ал. 2 от НК / управление на нерегистрирано по надлежния ред моторно превозно средство/. Освен че е престъпление законът предвижда и глоба в размер на 200 лева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПриключи конкурсът за военнослужещи в гарнизон Шумен, 16 кандидати започват работа
Следваща статияСпират движението по част от улица „Петър Парчевич“ в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here