дом Здраве Нов метод за лечение в търговищкия филиал на МБАЛ-Попово

Нов метод за лечение в търговищкия филиал на МБАЛ-Попово

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

В отделението по ортопедия и травматология на търговищкия филиал на МБАЛ – Попово се правят операции от нов тип за лечение на сериозни ортопедични заболявания при минимален дискомфорт за пациента.
В рамките само на 15 минути и с местна упойка, хора страдащи от заболявания като дискова херния или мигрена, могат трайно да преодолеят болката. Операциите се извършват от д-р Димитър Кочев в сътрудничество с д-р Тихомир Папуров.
Интервенцията е със съвсем малък разрез и като цяло процедурата е кратка. След това пациентът може да се прибере у дома без болка. Д-р Кочев обяснява, че методът се нарича криоаналгезия и се прави със специален апарат, чрез който се замразява сетивната част на нерва и по този начин болката изчезва. Според лекаря ефектът е дълготраен и е твърде вероятно оплакванията да не се появят повече. Методът за лечение се прилага успешно при неврологични заболявания, болкови синдроми, ортопедични и травматични болки, постоперативни болки, болки, вследствие на онкологични заболявания.
Роля за позитивния ефект от процедурата има и специалният апарат последно поколение Cryo-S Painless. Това е криохирургичен уред, цялостно окомплектован с криохирургични сонди и игли, както и вграден невростимулатор. Той разполага и със системи за безопасност, комуникация с чип между основното устройство и сондата, гласова комуникация, както и автоматично конфигуриране на необходимите настройки за работа.
Операцията може да се прави с направление от личния лекар или друг специалист. Пациентите обаче ще трябва да закупуват специалните консумативи за апарата, които не се покриват от Здравната каса.
Д-р Кочев е част от екипа на известния професор Вихър Ковачев, ръководител на Катедрата по ортопедия и травматология в Плевен, от когото се е учил. Притежава множество специализации, някои от които в Мурау (Австрия), Мюнхен (Германия), Сан Диего (САЩ), Брисбейн (Австралия). Сертифициран специалист ортопед, който притежава сертификат за Първично и ревизионно ендопротезиране на големи стави, Микроинвазивна хирургия, сонографско изследване, оперативно лечение на фрактури на таза и ацетабулума, артроскопия на раменна и колянна става, гръбначна хирургия, остеодензитометрия и други.
В дългогодишния си опит е работил в гр. Ваймар (Германия), Медицинска академия – ВМИ, гр. Плевен и Военномедицинска академия – гр. София.
Д-р Димитър Кочев преглежда в Търговище. Приемните му дни са всеки ден в Медицински център „Солигена“. Операциите се извършват в отделението по ортопедия и травматология към МБАЛ – Попово (филиал Търговище).
Повече информация може да получите на тел. 0601/ 6 60 70.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияД-р Димитър Костов: Нужни са драстични мерки иначе ще изгубим човешки животи
Следваща статияИзненадващо посещение от зам.-председателя на ДПС Ахмед Ахмедов в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here