дом Общество Ново 20: Задължителна и безплатна детска градина за 4-годишните малчугани

Ново 20: Задължителна и безплатна детска градина за 4-годишните малчугани

0
ДЯЛ

Министерството на образование продължава с опитите за реформи в системата.
От там обявиха, че новата им идея ще засегне най-малките.
Образователните експерти предлагат предучилищното образование да започне задължително на 4-годишна възраст.
„Предучилищното образование ще бъде просто задължителна и безплатна детска градина. Към момента, в който се въведе промяната, ще има места за всички деца. Няма как да направиш нещо задължително и да не осигуриш места”, обяви в ефира на „Здравей, България“ по Нова телевизия заместник-министърът на образованието и науката Петър Николов.
Промяната е насочена главно към децата от уязвимите групи и към тези, чиито майчин език не е българският.
Предложението на министерството предучилищна подготовка да е задължителна за децата на 4 години, ще бъде внесено през месец октомври.
Снимката е илюстративна
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОпасни жеги: Жълт код е обявен и за неделния ден
Следваща статияЛицата на НЧ” Тодор Петков”: Как днешните баби се забавляват с внуците (видео)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here