дом Общество Ново ценообразуване ще въведе ЕРП Север от 1 юли

Ново ценообразуване ще въведе ЕРП Север от 1 юли

1
ДЯЛ

От 1 юли ЕРП Север ще промени начина за изчисляване на мрежовата компонента за достъп, като се очаква новият метод за ценообразуване да бъде утвърден от КЕВР и да влезе в сила от началото на новия ценови период. Това съобщиха от Енерго-Про.
Основната промяна в начина на ценообразуване се състои в това, че за небитови клиенти цената за достъп ще зависи от предоставената мощност, а не както сега от количествата консумирана електрическа енергия в съответното място на потребление.
Чрез промяната в ценообразуването на мрежовата компонента за достъп, базирана на предоставена и запазена за даден клиент мощност, ще се постигне справедливо разпределение на разходите за достъп между бизнес клиентите. От друга страна всеки от тях ще има свободата да избира какъв капацитет от мрежата да ангажира съобразно индивидуалните си нужди. В същото време с актуализиране на данните за предоставена и реално необходима мощност ще се оптимизират разходите за поддържане на капацитета на мрежата, което от своя страна ще повиши качеството на доставяната електрическа енергия.
В началото на декември 2019 година електроразпределителната компания, обслужваща Североизточна България, стартира кампания към небитовите си клиенти за актуализиране на данните за предоставена мощност на обекти, присъединени към електроразпределителната мрежа. Два месеца след началото на изпращането на уведомителни писма за необходимата актуализация, близо 12 000 бизнес клиенти на ЕРП Север са подали своите декларации за намаляване, запазване или увеличаване на предоставената в техните обекти мощност.
През февруари ЕРП Север ще проведе втори етап на кампанията по актуализация на данните за предоставена мощност до своите клиенти. Всеки клиент на електроразпределителната компания, който не е успял да декларира предоставената си мощност, ще получи писмо, указващо начините за подаване на необходимата информация. Допълнителна информация относно процедурата по увеличаване, намаляване или запазване на предоставената мощност клиентите могат да получат на телефон 0700 1 61 61, както и на адрес: https://www.erpsever.bg/bg/promqna-moshtnost, където са публикувани всички необходими документи.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзпълняват се превантивни мерки за недопускане разпространението на птичи грип в областта
Следваща статияСлънце и облаци ще се редуват днес, остава ветровито

1 коментар

  1. Кабела ни е закопан преди 20-30 години. Трансформатора е построен и предвиден за определена моюност (два трафа няма как да влязат в стая за 1). Жиците по блока за монтирани и замазани със създаването на блока. Как ще ми подадат по-голяма моюност. Пълни глупости правя. За едни пари…..

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here