дом Общество Ново споразумение за сътрудничество се подписа между Шумен и Херсон

Ново споразумение за сътрудничество се подписа между Шумен и Херсон

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Договорът за сътрудничество между Община Шумен и украинския град Херсон беше подписан наново по искане на Херсонския градски съвет. В писмо до Любомир Христов кметът на Херсон Володимир Миколаенко посочва, че е необходимо опресняване на отношенията между побратимените градове и привеждане на двустранните отношения в съответствие с новото украинско законодателство.
През април миналата година Киев прие закон за задължителното използване на украинския език. Досегашните споразумения между побратимените градове Шумен и Херсон са написани на български и руски език и с настоящите текстове това беше променено.
Новият договор за сътрудничество беше подписан от кметовете на побратимените градове след гласуване и одобрение от Общинския съвет в Шумен и Херсонския градски съвет. В него се посочва, че споразумението ще допринесе за разширяване на търговско-икономическото, научно-техническото и културното сътрудничество от взаимен интерес на жителите на Шумен и Херсон, както и за разширяване на партньорските отношения между двете страни.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИ Шумен на протест
Следваща статияПожар унищожи зърнокомбайн и 3 тона зърно, газова бутилка подпали къща

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here