дом Общество Ново социално звено се разкрива в Община Шумен

Ново социално звено се разкрива в Община Шумен

0
ДЯЛ

Звено „Механизъм лична помощ” ще бъде разкрито в Община Шумен с решение на Общинския съвет. То ще разполага с шест щатни бройки – социален работник, счетоводител и ТРЗ, специалисти „Лична помощ” и технически сътрудник. Звеното ще работи под прекия контрол на Дирекция „Социална политика и здравеопазване” на Община Шумен.
Задачата на новото звено е да обезпечава администрирането на личната помощ, която се предоставя на хора с трайни увреждания и деца с над 90 на сто увреждане без определена чужда помощ за задоволяване на потребностите им.
427 жители на община Шумен са били потребители на социалните услуги, предоставяни от механизма „Лична помощ”, през миналата година. Лични асистенти са били 491 души. Изразходваната сума, предоставена за целта от Агенцията за социално подпомагане на община Шумен – доставчик на личната помощ, е в размер на 3 044 229 лв. Законова промяна предвижда от началото на тази година осигуряване на финансови средства за администриране на механизма „Лична помощ” от доставчика в размер на три процента от целевите средства за социалната услуга.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТестват учители и непедагогически персонал в Шумен за COVID-19
Следваща статияДоц. Мангъров: В ресторантите не е по-опасно, отколкото в магазините!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here