дом Общество Новопазарчанин – участник в тежка катастрофа, отнела два живота край Търговище

Новопазарчанин – участник в тежка катастрофа, отнела два живота край Търговище

0
ДЯЛ

29-годишен жител на Нови пазар е един от участниците в тежка катастрофа, която завърши с две жертви по-рано днес в района на Боаза край Търговище. 58-годишен мъж и 57-годишна жена са загинали при зверските сблъсъци.
Сигналът за катастрофата е подаден около 10.05 часа тази сутрин в оперативната дежурна част на РУ – Омуртаг на тел. 112, съобщиха от ОД на МВР – Търговище. Съобщено било за възникнало пътнотранспортно произшествие на път I-4 София – Варна в община Омуртаг – км 213. Правоспособен 58-годишен водач от Варна управлявал в посока морския град лек автомобил „Форд Фюжън“ с варненска регистрация. В зоната на ляв завой при движение с несъобразена с пътните условия (мокра пътна настилка) скорост той е изгубил контрол над управлението, автомобилът е навлязъл в крайната лява насрещна пътна лента и се е блъснал странично с правомерно движещия се лек автомобил „Фолксваген Кади“ с пазарджишка регистрация, управляван от правоспособен 29-годишен водач от Нови пазар. Веднага след сблъсъка лекият автомобил „Форд Фюжън“ се завъртял странично, навлязъл е в средната насрещна лента за изпреварване и е блъснал правомерно движещия се лек автомобил „Фолксваген Пасат“ със софийска регистрация, управляван от 47-годишен правоспособен водач от София.
В резултат на пътния инцидент водачът на лекия автомобил „Форд Фюжън“ и пътувалата в същия автомобил 57-годишна жена от Варна са починали на място. Водачът на лекия автомобил „Фолксваген Пасат“ е приет за лечение в МБАЛ – Търговище с фрактура на таз, но без опасност за живота.
На трите автомобила – участници в пътнотранспортното произшествие, са причинени значителни материални щети. На водача на лекия автомобил „Фолксваген Кади“ е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна. Взети са кръвни проби за химическо изследване от останалите водачи.
По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ – Омуртаг.
Снимка: Ибрахим Ибрахимов, Фейсбук
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзмамник е зад решетки, „осигурявал“ срещу пари шофьорски книжки без изпит
Следваща статияОтбелязваме 130 години от предучилищното образование в Шумен с над 30 прояви

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here