дом Общество Нововъведения: Плащаме задълженията си към общината чрез EasyPay и ePay (видео)

Нововъведения: Плащаме задълженията си към общината чрез EasyPay и ePay (видео)

0
ДЯЛ

Община Шумен разширява електронните услуги за гражданите. Местните данъци и такси към Шумен вече могат да се плащат лесно и бързо в касите на ИЗИПЕЙ и през интернет системата ИПЕЙ. Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН на физическите лица или БУЛСТАТ на фирмите, съобщи на брифинг в общината зам.-кметът по бюджет и финанси Татяна Костова.
В брифинга участва и директорът на дирекцията по бюджет и финанси и развитие на човешките ресурси Десислава Петрова. Тя обясни, че интернет плащането става след регистрация в сайта ИПЕЙ и следване на всички указателни стъпки в него. Регистрацията в ИПЕЙ е еднократна. ИПЕЙ има версия и на английски език.


„Задачата за заплащане по Интернет се пое от кметския екип, като процесите се оказаха не толкова лесни”, съобщи пред журналисти заместник-кметът по „Бюджет и финанси“ Татяна Костова.

Работено е в доста посоки, но първи се оказа с експедитивност акционерно дружество „Изипей”. С тази фирма се дават два възможни варианта за плащане. Единият е в брой на касите, които са над 2 400 броя в страната. Плащането става само с ЕГН за физическите лица и Булстат на юридическите.
Втората услуга, която предлага дружеството, е плащането по Интернет със платежната система “ePay”.

Чрез нея в страната и чужбина всички граждани, които имат имоти в Шумен или имат задължения към общината, могат бързо и лесно да ги заплатят. Ефектите, които се постигат с новата услуга е най-вече улеснението на хората. За Общината това пък е повишаване на събираемостта на местните приходи. Повече подробности, вижте във видеото.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлед сигнал: Още един „изгоря“ заради 4 кг безакцизен тютюн
Следваща статияВнимание! Джебчийки шетат в района на автогарата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here