дом Здраве Нови 90 заразени с COVID-19, общият брой в страната вече е 1...

Нови 90 заразени с COVID-19, общият брой в страната вече е 1 171

0
ДЯЛ

90 нови случая на заразени с COVID-19 са установени вчера в страната. Така общият брой на диагностицираните с инфекцията у нас вече е 1 171, като активните случаи са 890. От тях 270 са настанени в болница, а 37 са в интензивни отделения.
Броят на излекуваните от COVID-19 у нас вече е 193. От болница вчера са изписани трима оздравели. Това съобщиха от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.
През изминалото денонощие още 10 деца са установени с вируса и общият им брой в страната вече е 49.
От новите случаи вчера 12 са от Плевен. Инфектираните са работници от шивашкото предприятие в града. Трима контактни с тях също са диагностицирани с вируса.
Видин е едно от огнищата на болестта. Там в местната болница заразеният медицински персонал вече наброява 25 души. Затворено е неврологичното отделение. В областта вирусът бе констатиран и в Дом за стари хора в село Гара Орешец. Там са настанени около 20 старци, като трима от тях са с коронавирус и са хоспитализирани.
Общият брой на починалите до момента от инфекцията в страната е 52. Битката за живота си вчера изгубиха двама души. Това са жена на 85 години и мъж на 72 години. Двамата са имали редица сериозни съпътстващи заболявания.
Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при медицински служители вече е 129 души, като вчера са установени 34 нови случая на инфектирани.
През изминалото денонощие в страната са направени общо 1 000 теста.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлънчев петък
Следваща статияЗапочна свещеният за мюсюлманите месец Рамазан

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here