дом Здраве Нови 58 заразени с COVID-19, общият брой в страната вече е 1...

Нови 58 заразени с COVID-19, общият брой в страната вече е 1 348

0
ДЯЛ
Pixabay.com

58 нови случая на заразени с COVID-19 са установени вчера в страната. Така общият брой на диагностицираните с инфекцията у нас вече е 1 348, като активните случаи са 1 141. От тях 301 са настанени в болница, а 41 са в интензивни отделения.
Броят на излекуваните от COVID-19 у нас вече е 206. От болница вчера е изписана една жена. Това съобщиха от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.
През изминалото денонощие още 7 деца са установени с вируса и общият им брой в страната вече е 61.
От новите случаи вчера 23 са в Плевен. От тях 17 са били контактни на работници от шивашкото предприятие в града. Новите случаи в Кюстендил са 8. Това са хора от селата Ресилово, Самораново и Сапарево и работят в Бобов дол или са имали контакти с такива.
Общият брой на починалите до момента от инфекцията в страната е 56. Битката за живота си вчера изгуби мъж на 70 години от Бургас.
Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при медицински служители вече е 147 души, като вчера са установени 9 нови случая на инфектирани.
Малко над 18.4% са положителните резултати за коронавирус от направените вчера около 300 теста. „Неделя обаче не е показателен ден, защото не работят всички лаборатории в страната“, обясни ген. Мутафчийски. Той уточни още, че от щаба не са съгласни с облекчаване на мерките понеже в момента сме в пик на заболяването. Председателят на щаба прогнозира увеличаване на броя на инфектираните.
До момента данните у нас показват, че 80% от заразените болестта протича леко и те не се нуждаят от болнично лечение.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПроменлива облачност в понеделник
Следваща статияТри пожара в сухи треви гасиха огнеборците в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here