дом Здраве Нови 53 заразени с COVID-19 за последното денонощие

Нови 53 заразени с COVID-19 за последното денонощие

0
ДЯЛ
Pixabay.com

53 нови случая на заразени с COVID-19 са установени вчера в страната. Така общият брой на диагностицираните с инфекцията у нас е 1 541. От тях 317 са настанени в болница, а 40 са в интензивни отделения.
Броят на излекуваните от COVID-19 у нас вече е 276. От болница вчера е изписани 10 души. Това съобщиха от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.
Общият брой на починалите до момента от инфекцията в страната е 66. Битката за живота си вчера изгубил пациент на 73 години от заразените в Дома за стари хора в село Орешец.
Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при медицински служители вече е 170 души, като вчера са установени 6 нови случая на инфектирани.
През изминалото денонощие направените PCR тестове са 1 302. До момента общият брой на направените тестове в страната е вчера е над 46 510.
„Вървим към платото на този пик. Очакваме спад в броя на заболелите в периода 10-13 май“, коментира на брифинга днес генерал проф. Венцислав Мутафчийски.
По думите му на първо време ще се разреши ходене в планините, ще има разширяване на контингента, който да може да излиза в парка, спортовете на открито ще се разрешат, както и груповите тренировки навън, но при определени условия. „Разхлабването ще бъде съобщено и обявено като дати от правителството“, добави той.
„Имаме становище по въпроса за носене на маски и дали да трябва задължително да бъдат носени на открити пространства. В затворени пространства и градски транспорт, това ще остане. Спорим в момента за откритите пространства“, каза още ген. Мутафчийски.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлънце и дъжд на 1 май
Следваща статияДнес отбелязваме Международния ден на труда

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here