дом Здраве Нови 29 случая на COVID в Дома за душевно болни в Лозево,...

Нови 29 случая на COVID в Дома за душевно болни в Лозево, заразени са и 7 деца

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

Установени са нови 29 случая на коронавирус в Дома за душевно болни в село Лозево, с положителни проби са още седем деца и едно медицинско лице. Това сочат данните на Регионалната здравна служба за последните 24 часа. Заразените в Дома са 20 потребители- мъже на възраст между 27 и 80 години и девет души персонал. Сред новодиагностицираните с инфекцията в областта са и пет момчета на 6, 8, 15, 17 и 18 години и две момичета на 15 години. От проведеното епидемиологично проучване е установено, че са ученици в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Смядово и три шуменски училища – СУ „Сава Доброплодни“, ППМГ „Нанчо Попович“ и ПЕГ „Н. Й. Вапцаров“. Едно от децата посещава детска градина. Съгласно правилата за поведение при случай на COVID-19 в училищата, на директорите на учебните заведения са издадени предписания за предприемане на необходимите противоепидемични мерки. С положителна проба на COVID 19 е и медицинско лице в КОЦ- Шумен. На лечение в МБАЛ-Шумен са 117 пациенти с коронавирусна инфекция. Под карантина в областта са 1 074. 95 са общо новите случаи с положителни проби за COVID-19 в област Шумен за изминалото денонощие. Новодиагностицирани със заразата са 50 души в община Шумен, от които 23 лица на възраст между 6 и 72 години в град Шумен, жена на 45 години в село Коньовец, мъж на 62 години в село Мараш, мъж на 50 години в село Царев брод и двама мъже на 63 и 58 години в село Новосел. В община Велики Преслав са регистрирани две жени на 74 и 56 години и двама мъже на 69 и 53 години.
С положителни проби са още мъж на 52 години и жена на 29 години от град Нови пазар и мъж на 79 години в село Правенци, четирима мъже на 44, 43, 22 и 18 години в Смядово и жена на 64 години в село Бял бряг. В община Никола Козлево е регистрирана жена на 21 години в село Вълнари, а в община Каолиново – мъж на 54 години. Изготвени са предписания на контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14-дневна домашна карантина.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗов за помощ: Търси се кръвна плазма за шуменски магистрат с COVID-19
Следваща статияИнспектори от РДГ Шумен заловиха трима бракониери в землището на омуртагско село

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here