дом Здраве Нови 21 случая на заразени с коронавирус в страната

Нови 21 случая на заразени с коронавирус в страната

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Нови 21 случая на заразени с коронавирус в страната. Общият брой е 163, стана ясно на брифинга на Националния оперативен щаб. Новите случаи в столицата са 18, в Бургас са 2, в Пещера – 4.
8 души в страната между 20 и 50 години със сериозна симптоматика. Смъртността е по-малка при младите, но никой не е казал, че не се разболяват, заяви ген. Мутафчийски.
Само вчера в Италия са загинали над 600 човека за един ден. Витоша е пълна с хора, каза той.
В белодробната клиника на болница „Токуда“ е хоспитализиран и изолиран пациент с двустранна пневмония и положителна проба за новия коронавирус. По тази причина лечебното заведение е поставено под карантина. Предстои цялостна дезинфекция, след което болницата ще се върне към нормалния си работен режим, с изключение на изолираната структура.
Под карантина в момента е и столичната болница „Софиямед“ заради открито второ огнище на COVID-19.
Под карантина е и хирургичното отделение на болница „Бургасмед“, след като при медик от лечебното заведение е потвърден новият коронавирус. Положителни са и пробите на две от контактните му лица. В единия случай също се касае за лекар, в другия – за рехабилитатор в дома за медико-социални грижи за деца (ДМСГД) „Вяра, Надежда и Любов“ в областния град. Под карантина е поставен и ДМСГД.
Припомняме, че до днес сутринта заразените с COVID-19 бяха 142-ма души, а починалите – трима. От всички установени до момента, 84 са мъже, 58 са жени. Средната възраст на доказаните случаи е 42 години.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Шумен в помощ на полицията, декларации ще се раздават на КПП-тата
Следваща статияКметът на Велики Преслав: Борбата е за живот, останете си вкъщи!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here