дом Здраве Нови случаи на туберколоза в Шуменско

Нови случаи на туберколоза в Шуменско

0
ДЯЛ

През изминалата седмица са регистрирани общо 51 случая на остри заразни заболявания срещу 52 случая за предходната седмица, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Шумен. От тях 31 са случаите на остри респираторни заболявания (ОРЗ) и грип срещу 32 за предходната седмица.
Регистрираните случаи са както следва:
Ентероколити – 13 случая срещу 15 случая за предходната седмица (7 случая в Шумен и по 1 случай в Нови пазар, Върбица и селата Ивански, Златна нива, Лятно, Имренчево);
Ротавирусен гастроентерит – 1 случай.
От Инспекцията отчитат два случая на варицела и два на туберколоза – по 1 случай в Шумен и село Новосел. Ехинококоза – 1 случай срещу 0 случая за предходната седмица.
РЗИ е регистрирала и един случай на ухапан от куче.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзплащат помощите de minimis на животновъдите
Следваща статия„Да изчистим България за един ден“: Ученици и екоексперти на образователен поход