дом Здраве Нови ограничения в Шумен заради COVID-19!

Нови ограничения в Шумен заради COVID-19!

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

След предупрежденията следват санкции за нарушителите

Със заповед на кмета на Шумен Любомир Христов се забранява консумация на място в обектите за бързо хранене и в хранителните магазини на територията на бензиностанциите в община Шумен.
Забранява се работата на кафе машините на открито и на вендинг автоматите за напитки, пакетирани храни и други стоки, които също са поставени на открито.
От общинската администрация напомнят, че са забранени и посещенията на паркове, градини, детски и спортни площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.
Спира се движението по следните пътни участъци:
от Комплекс „Шуменско плато“ (стъклото) до село Новосел; от ул. „Фридрих Енгелс“ в кв. „Дивдядово“ до ЖП-спирка „Дивдядово“ като обходните маршрути са през обособените КПП за съответните населени места. Забраната важи до отмяна на извънредното положение.
По нареждане на кмета на Шумен инспектори от общината извършват проверки, съблюдават за изпълнението на заповедта и предупреждават гражданите да спазват забраните. При неизпълнение на разпоредените противоепидемични мерки, съгласно Заповед РД-01-143 от 20.03. 2020 г. и допълнението към нея РД-01-144 от 22.03.2020 г. на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, при последващи проверки общинските служители ще съставят актове за установяване на административно нарушение по Закона за административните нарушения и наказания.
Всички заповеди и информации, свързани с предприемането на мерки срещу разпространението на заразата с COVID-19, гражданите могат да прочетат на сайта на общината в създадената специална секция „Извънредно положение – COVID-19“ в челото на страницата. Там са изписани и номерата на горещите телефони за помощ и въпроси от граждани.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия11 нови положителни проби за коронавирус в страната
Следваща статияПарламентарната група на ГЕРБ дарява 100 000 лв. за борба с коронавируса

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here