дом Други Нови и обновени детски и спортни площадки ще радват шуменци (снимки)

Нови и обновени детски и спортни площадки ще радват шуменци (снимки)

0
ДЯЛ

Кметът Любомир Христов провери състоянието на 12 детски площадки, които имат нужда от ремонт.

Той инспектира детската площадка на ул.„Витоша“, където пейките вече са „изрисувани“ с неприлични знаци, а кошчетата – огънати.
По време на обхода на площадката на ул.„Жечко Спиридонов“, по молба на загрижени баби, които бяха излезли на разходка с внучетата си, кметът обеща да бъдат сложени облегалки на люлките. На комбинираната площадка до Бизистена пък се установи, че някой вече е побързал да развие болта от едната лежанка.


В рамките на тази година в Шумен са изградени 12 площадки в различни части на града за деца от 0 до 3 годишна възраст, от 3 до 12 и две комбинирани. Шуменски фирмите пък са дарили уредите, а извършител на строителните дейности е Община Шумен. Изградени са 5 площадки за стрийт фитнес, в момент на изпълнение са и 2 кучешки площадки за четириноги до 7 кг. – на ул. „Раковска“ до Кьошковете и още една в Градската градина.

„Един от основните ни приоритети е подобряването на градската среда и подобряването на качеството на живото на гражданите, живеещи в град Шумен“, заяви по-рано днес на редовния брифинг в Общината инж. Боян Тодоров, зам.-кмет по строителство и екология.

В началото на годината Община Шумен сключи тригодишен договор за изграждането на детски площадки, за които ще бъдат инвестирани 200 хил. лв. Изграждането и отремонтирането на по-старите е на привършване. 32 хил. лв. струва на Общината отремонтирането на площадки, които са по Европейски проекти и около 30 хил. лв. за стари площадки, които не отговарят на изискванията или са опасни, допълни инж. Тодоров.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМинимален ръст на приходите отчетоха хотелите в областта за август
Следваща статияАктуваха двама бракониери заради лов без разрешително

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here