дом Криминале Непълнолетен на съд за убийство на жена в Лятно, побоят бил заснет...

Непълнолетен на съд за убийство на жена в Лятно, побоят бил заснет и пуснат във Фейсбук

0
ДЯЛ

Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд непълнолетния Исмаил И. за убийство на 40-годишна жена в село Лятно. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.
Тежкото престъпление е от 8 юни 2018 год. Компания от десетина души, сред които подсъдимият Исмаил, неговата майка и брат му, се черпели с ракия в двора на свидетеля Любен около 20,30 часа. На домакина гостувала и Емине Р. По някое време 40-годишната жена се натъжила и разплакала, тъй като наскоро починал баща й.
Тогава домакинът седнал до нея и без да тя усети, измъкнал портмонето от джоба й. В него имало 25 лева. Любен ги взел, после върнал портфейла на Емине в якето й. Взел обаче мобилния й телефон и го скрил в дома си. Дал 20 лева от парите на Емине на брата на подсъдимия и го пратил да купи цигари и бира от селския магазин.По-късно домакинът Любен накарал Емине да си тръгва, като я избутал на улицата. След като жената установила, че й липсва телефонът, се развикала, но Любен не я пуснал обратно и заключил вратата.
Около 23 часа Емине се върнала до къщата на Любен, започнала да крещи да й бъде върнат телефона. Подсъдимият Исмаил, който бил буден по това време и видял през прозореца Емине, излязъл на улицата и започнал да бие 40-годишната жена с ритници и юмруци по главата и тялото. Тя паднала пред къщата на №15, където случайно я видял мъж от селото около 3 часа след полунощ. Той подал сигнал за намираща се в безпомощно състояние жена на тел. 112. Емине била откарана в болницата в Шумен.
Исмаил, който бил глухоням по рождение, обяснил със знаци на майка си, че е набил Емине. Същия ден Любен се срещнал с подсъдимия Исмаил, който също с жестове му обяснил, че е набил Емине. Любен обаче бил заснел побоя и пуснал записа в профила на племенника си във фейсбук. Пострадала жена починала от тежка черепно-мозъчна травма на 26 юни 2018 г. в болницата.
Непълнолетният Исмаил бил задържан и е в ареста и до момента. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 5 до 12 години заради предвидените в особената част на Наказателния кодекс наказания за непълнолетни.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУченически конкурс „Индустрията в моя регион“ очаква най-добрите есета
Следваща статияИзтича крайният срок за деклариране на доходите и плащането на данъците

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here