дом Други Непукист подкара нерегистриран мотопед, отнесе яка глоба

Непукист подкара нерегистриран мотопед, отнесе яка глоба

0
ДЯЛ

1 000 лева глоба е административното наказание, което отнесе М.М., позволил си да подкара мотопед без надлежна регистрация. Глобата му е наложена от Районния съд във Велики Преслав.
На 4 август т.г., М.М. бил спрян за проверка в града от органите на реда при която станало ясно, че управляваният от него мотопед марка „ТОМОС“, модел „Автоматик“, не е регистриран.
Съдът е освободил нарушителя от наказателна отговорност, но освен паричната глоба от 1 000 лв., М.М. ще трябва да заплати и сума в размер на 63,48 лв. (шестдесет и три лева и 48 стотинки), в полза на държавата, по сметка на Областна дирекция на МВР – Шумен, представляваща направените по досъдебно производство № 245/2017 г. по описа на Районното управление във Велики Преслав при ОД на МВР – Шумен разноски и 5,00 лв. (пет лева), в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Районен съд – Велики Преслав, представляваща държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист за така присъдените в полза на държавата разноски.
Районният съд отмени и взетата по отношение на М.М. мярка за неотклонение „подписка“.
Решението може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Шуменския окръжен съд.
Снимката е илюстративна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШумен на върха! Хор ”Бодра песен” превзе световна класация с кавър на Metallica (видео)
Следваща статияМногослойно селище край Върбица разкри над 200 археологически находки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here