дом Криминале Непочистен комин подпали покрив, паднала на пода жар унищожи мебели

Непочистен комин подпали покрив, паднала на пода жар унищожи мебели

0
ДЯЛ
Pixabay.com

На девет съобщения за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи в РДПБЗН- Шумен през последните 24 часа.
В 22.16 часа е приет сигнал за пожар в къща на покрив на ул.“Преслав“ в село Хан Крум. Към адреса бил пратен екип от РСПБЗН – Велики Преслав. Изяснено било, че пожарът възникнал от запалване на саждите в тялото на комина. Пламъците били погасени с помощта на 1000 л. вода. Къщата на 69-годишна жена била спасена от опожаряване. Унищожени са около 5 кв. м. покривна конструкция.
В 15.52 часа е съобщено за пожар в къща на стая на ул.“ 6-ти септември“ в гр. Смядово. На място бил пратен екип от участъка на пожарната в града. Установено било, че пламъците в имота на 40-годишен мъж тръгнали след като при почистване на пепел от камината е попаднала жар в найлонов чувал и се е запалил под в стаята. Опушени са около 100 кв.м. стени, унищожен е подът, мебели и домашно имущество. Пожарът е ликвидиран с помощта на 500 л. вода. Къщата е спасена.
Ликвидирани са пожари в контейнер за сме на ул.“Лозенград“ в Шумен, в сухи треви в село Тимарево близо до пътното платно, в отпадъци в изоставена сграда на ул.“Асен Златаров“ в Шумен, в комин на къща на ул.“Вела Благоева“‘ в Шумен, в отпадъци в село Стоян Михайловски. Всички пожари са без нанесени материални щети. Оказали са съдействие за пренасяне на болна жена от жилище на ул.“Цар Иван Александър“ до екип на спешна помощ. Съдействали за изтегляне на автомобил в местност „Под манастира“ с помощта на тирфор.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони без електрозахранване
Следваща статияКрадец се „обзаведе“ с чужда пералня

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here