дом Общество Недопустимо! Лични лекари в Шумен отказаха да запишат възрастна жена

Недопустимо! Лични лекари в Шумен отказаха да запишат възрастна жена

0
ДЯЛ

Семейни лекари масово отказаха да запишат в своя контингент от пациенти възрастна жена. Д-р М. от ДКЦ 1 посочила и мотив – дамата е много възрастна, а тя приемала да се грижи за хора, родени след 1971 година. Така примерът на лекарката, без изключение, последвали колегите й джипита, които имат кабинети в сградата на ДКЦ 1.
„Шокирана съм, още не мога да дойда на себе си. Това е отношение към хората в напреднала възраст. С една дума, те да умират, какво толкова“, заяви за 24shumen.com Иванка Николова.
Николова работи като личен помощник на 76-годишната жена от Шумен. Обясни, че тя имала личен лекар, но решила да го смени, тъй като не била доволна „нито от грижите му, нито от отношението му“. Недоумява как изобщо е станал лекар. Тогава решили да се възползват от законовото право до 30 юни да сменят доктора, но „ударили на камък“.
„Как да се прибера и да кажа на една болна жена, със спукани капиляри, която се нуждае от спешна помощ, че лекарите не я искат. Ще я огорча“, анализира Николова трагичната ситуация, досущ като тези, на които всеки ден се дава гласност по телевизията. Тя бе категорична, че протестът на майките с послание „Системата ни убива“ е напълно справедлив.
24shumen.com потърси за коментар и съдействие от експерт в Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България. Оттам обаче обясниха, че случаят е за шуменската структура на Сдружението.
„Колегите нямат право да отказват по закон. Нямам право да коментирам действията им от етична гледна точка. Здравната каса служебно трябва да запише жената“, заяви ръководителят д-р Милен Чолаков.
Удариха на камък и опитите ни да уведомим пресцентъра за недопустимия случай, на който трябва да отреагират с конкретно решение. Отговорната служителка не си вдигаше телефона.
Снимката е илюстративна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКатастрофа затруднява движението до ученическия стадион
Следваща статияДвама яхнаха нерегистрирани мотори, единият от тях – без книжка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here