дом Култура Невероятната природа в смядовско село вдъхновява художници на пленер

Невероятната природа в смядовско село вдъхновява художници на пленер

0
ДЯЛ

Трима художници от Шумен – Красимир Арсов, проф. Благомир Папазов и Ивелина Иванова, и двама художници от Балчик представят България на Международния пленер по живопис в село Черни връх – „Смеда“. Участват и художници от Румъния, Молдова и Украйна.
Коратор на арт събитието е проф. Папазов, а генерален спонсор – Община Смядово.
„От името на колегите, чрез вашия сайт сърдечно благодаря на ръководството на Общината в лицето на кмета Иванка Петрова за оказаната подкрепа и перфектна организация“, заяви за 24shumen.com Красимир Арсов. По две картини ще бъдат за общинска администрация, което е нашият жест към тях, съобщи художникът.
Изборът на смядовското село за провеждане на пленера не е случаен. В продължение на няколко дни живописната природа в селото вдъхновява творците.
Конете вдъхновяваха румънския художник Джордже Андрееску. Той е вицепрезидент на Съюза на художниците в Румъния и известен сценограф.
Експозицията от сътворените живописни платна ще бъде представена утре, от 16 часа във Възрожденския комплекс в Смядово.
Снимки: Фейсбук, личен профил на Красимир Арсов
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: Осъдиха педофил, играл на „Чичо Доктор“ с 3 невръстни дечица
Следваща статия„Мерцедес“ изхвърча от автомагистралата край Шумен, шофьорът оцеля по чудо (снимки)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here