дом Общество На 25 май: Зарибяват с 15 000 пъстърви река Голяма Камчия

На 25 май: Зарибяват с 15 000 пъстърви река Голяма Камчия

0
ДЯЛ

С 15 000 пъстърви ще бъде зарибена река Голяма Камчия на 25 май.
Членовете на Риболовен клуб „Чисти брегове“ от Велики Преслав съвместно с приятели, съмишленици и ентусиасти канят всички желаещи да се включат в поредната акция, която заслужава адмирации.
Пролетното зарибяване ще започне в 12.00 часа на 25 май (събота) в национално защитената пъстървова зона от яз. „Тича“ до Омуртагов мост.
Сборен пункт – пътният кантон в Боаза (на около 3,4 км от Омуртагов мост в посока яз.“Тича“). Който желае, може да подпомогне благородното начинание финансово или с участие в самото зарибяване, съобщиха организаторите.
А за вечерта се „заканиха“ да си спретнат незабравим рибарски купон в Комплекс „Ловец“, в местността „Ловджийска чешма“.
Припомняме, че с министерска заповед участъкът от язовир „Тича“ до Омуртаговия мост вече е в специален режим „Хвани-пусни“/„Catch And Releaseу“. Това задължава риболовците да връщат обратно уловените балканки. Нарушителите ще бъдат глобявани, според разпоредбите в закона. Активистите от „Чисти брегове“ са много наблюдателни и винаги готови да съдействат за опазване на рибното богатство.
Снимки: Валентин Василев и 24shumen.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕтно, рок и джаз са подготвили за шуменци унгарските музиканти от „ZŰRÖS BAND“
Следваща статияПредстои третиране на площи с препарати в шуменския квартал „Дивдядово“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here