дом Общество На 17 сигнала са се отзовали огнеборците и спасителните екипи за 72...

На 17 сигнала са се отзовали огнеборците и спасителните екипи за 72 часа

0
ДЯЛ

На седем сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни и спасителни екипи по време на дежурството си в петък срещу събота.
В петък преди обяд са обезопасили катастрофирали три автомобила на изхода на АМ “Хемус“ , като са охладили газови бутилки превозвани от единия участник в произшествието.
Екип от Шумен е оказал съдействие за пренасяне на две болни жени и на болен мъж.
На 2 август в 10.51 часа е получено съобщение за пожар в навес към битово помещение на ул.“ Проф. Иван Иванов“ в шуменския кв. „Мътница“. Към адреса бил насочен противопожарен екип. Пламъците се прехвърлили към паркирал в близост лек автомобил „Фолксваген Поло“ с шуменска регистрация. Автомобилът бил унищожен, изгорял е навесът и домашно имущество. Огнеборците спасили от опожаряване къщата, птици и зайци. Пламъците са погасени с помощта на 3000 л. вода. Причините за възникване на пожара са в процес на изясняване.
В 20.58 часа е приет сигнал за пожар в суха трева в село Стоян Михайловски. На място бил пратен екип, който загасил пламъците с помощта на 2 тона вода. Пожарът е без материални загуби.
Десет сигнала за инциденти са приети в събота срещу неделя.
В 11.20 часа на 3 август е получено съобщение за пожар в жилище на бул.“Симеон Велики“ в Шумен. В апартамент на осми етаж огнеборците установили, че пламъците тръгнали след неизправен вентил на газова бутилка. Бутилката, с горящ вентил била изнесена веднага. Благодарение на бързата реакция на огнеборците не е допуснато разпространение на огъня и не са нанесени материални щети в жилището на 56-годишения собственик.
В 16.35 часа е приет сигнал за паднало дърво върху пътното платно на „Белия баир“ в шуменския квартал „Дивдядово“. На място бил насочен спасителен екип, който отстранил дървото и обезопасил участъка.
В 16.55 ч. било съобщено, че на ул.“Васил Левски“ в Шумен след силния вятър са паднали клони върху пътното платно. Към адреса бил насочен екип, който отстранил падналият клон.
Дежурни екипи са реагирали на сигнали за паднали дървета и клони на ул.“Стефан Изворски“ в Шумен, в центъра на село Имренчево, във Велики Преслав, до бензиностанция на изхода на Нови пазар в посока към Шумен и по пътя за село Енево. Всички пътни платна са били почистени и обезопасени за преминаващите автомобили. Оказали са съдействие за третиране и премахване на гнездо с оси в двор на къща на ул.“ Тополница“ в град Смядово. Екип от Нови пазар е оказал помощ за изваждане на 66-годишен мъж от коритото на река в село Енево и пренасяне на пострадалия до екип на спешна помощ.
В 19.50 часа е получен сигнал за пожар в стая на къща в село Салманово. Към ул.“Дончо Тодоров“ е насочен противопожарен екип. На място огнеборците установили, че пламъците тръгнали след късо съединения. Опушени са около 50 кв.м. стени, унищожена е техника. Къщата, собственост на 69-годишен жител е спасена от опожаряване. Пламъците са загасени с помощта на 500 л. вода.
На 4 август в 17.26 часа чрез телефон 112 е съобщено за паднало дърво върху пътното платно в село Хърсово в посока към село Ружица. Пристигналият на място екип от РСПБЗН- Каолиново нарязал и разчистил дървото, което паднало след природни явления.
В 20.18 часа на 4 август е съобщено, че на разклона за село Станянци е паднало дърво. На място е пратен екип от УПБЗН- Върбица. Спасителите премахнали няколко паднали дървета от пътното платно. Били нарязани с моторен трион, пътното платно било обезопасено.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕНЕРГО-ПРО с ефективни съвети при използване на климатици
Следваща статияВандал потроши стъкло на автомобил, друг пък – вендинг машина

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here