дом Политика На 12 октомври изтича срокът за регистриране за гласуване по настоящ адрес

На 12 октомври изтича срокът за регистриране за гласуване по настоящ адрес

0
ДЯЛ

Крайният срок за регистриране на избиратели по настоящ адрес е 12 октомври.
Хората с увреждания в община Шумен трябва да заявят желанието си за гласуване също до 12 октомври. Нужно е до тогава да има постъпили поне 10 заявления, за да се сформира подвижна избирателна секция. „Призовавам хората, които желаят да гласуват, но имат затруднения в придвижването, да подадат своите документи в срок, за да се състави подвижна избирателна секция“, призова говорителят на Общинската избирателна комисия Дилян Нанев.
Дали в общината ще има секция за хора с увреждания ще стане ясно на 16 октомври.
До 19 октомври е срокът, в който всеки гражданин имащ право на глас може да поиска отстраняване на грешки и непълноти в избирателните списъци. Това става с подаване на заявление до кмета на общината или селото.
„Хубаво е всеки гражданин да провери дали има право да гласува. На сайта на Община Шумен имам препратка към страницата на ГРАО, където може да се провери, къде имаме право подадем вота си“, уточни още Дилян Нанев и добави, че това важи най-ваче за гражданите, които скоро са се върнали от чужбина. Проверката става с подаване на заявление в Община Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПчеларите получават 4,5 млн. лева по de minimis
Следваща статияЗа трети път фестивалът „Шумен жужи“ събра пчелари от областта

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here