дом Общество На финала: Завършва ремонтът на важен път в община Върбица

На финала: Завършва ремонтът на важен път в община Върбица

0
ДЯЛ

Приключва ремонтът на 13 километров пътен участък между селата Станянци, Божурово, Чернооково и Крайгорци в община Върбица. В момента фирмата-изпълнител на проекта полага последният асфалтов пласт, а общинският кмет инж. Мердин Байрям следи стриктно за хода на строителните дейности.
Според него изпълнението на проекта, на стойност 5 милиона лева, ще гарантира удобно и безопасно пътуване, както и ще благоприятства за нови инвестиции в района. Финансирането е по ОП „Развитие на селските райони”
„С един такъв ремонт жителите вече ще могат по-бързо да стигат до общинския център. Друг е въпросът, че се откриват възможности за привличане на инвеститори в тези населени места”, заяви пред 24shumen.com инж. Байрям.
Пътната отсечка не е ремонтирана от 40 години. Реконструкцията включва поставянето на нова пътна маркировка, ремонт на мостове, водосточни канали, както и прекарване на широколентов интернет в четирите села.
В общинския център се извършват и ремонти на уличната мрежа. В капиталовата програма са осигурени 900 хиляди лева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДДС за заведенията и развлекателния сектор става 9%
Следваща статияПрибиращите се от почивка в Гърция българи – опасни, а „утайките“ от Запада – „Добре дошли“!?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here