дом Други Наесен с песен, но без учители: Над 50 са вакантните места в...

Наесен с песен, но без учители: Над 50 са вакантните места в региона

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Остават две седмици до началото на новата учебна година, а все още има училища, в които няма достатъчно учители. Според РУО-Шумен, свободните позиции са около 50.
В две шуменски детски градини – „Изворче” и „Слънце”също се търсят детски учители. В градина „Слънце” има 2 свободни места за помощник-възпитатели. Недостиг на кадри има и в селата Пет могили, и Тушовица.
В училищата в град Нови пазар ситуацията също не е завидна. Средно училище „Васил Левски“ търси учител по английски език и лектор по руски, учител по технологии и предприемачество, учител по информатика и информационни технологии и учител по целодневна организация на учебния ден (1 до 4 клас).
В Професионална гимназия по химични технологии и дизайн „Проф. д-р Асен Златаров“ търсят математик и преподавател по професионална подготовка.
И Смядово посреща учебната година без учители в Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“, където все още няма назначени учители в начален етап – групи за целодневна организация на учебния ден, по руски език, както и учител по Български език и литература.
В село Мировци, Основно училище „Васил Левски“ се търсят учител в ЦДО начален етап, по математика и информационни технологии и по физическо възпитание и спорт.
Село Царев Брод в Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ се търси преподавател в начален етап в група за целодневна организация на учебния ден и лектор по музика, както и учител по физическо възпитание и спорт, технологии, предприемачество и технологии.
Професионална гимназия по селско стопанство във Велики Преслав е закъсала за учител по математика, физика и астрономия, информатика и информационни технологии.
Кадри за учебните заведения в селата Живково, Драгоево, Каолиново, Вълнари, Крива река, Златар, Венец, също няма. Училището в Тодор Икономово си търси заместник-директор по учебната дейност. Изнемогват и учебните заведения в Плиска и Каспичан.
Обявени работни места има и в много от училищата в Шумен.
Недостигът на учители преди началото на учебната 2017/2018 година е рекорден за областта.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС празник бе закрита XI Детска работилница за изкуство
Следваща статияЗамислят тотална забрана на наргилетата за непълнолетни, били по-вредни и от цигарите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here