дом Общество Навръх 100-годишнината си ветеран от Втората световна война получи юбилеен медал от...

Навръх 100-годишнината си ветеран от Втората световна война получи юбилеен медал от министър Каракачанов

0
ДЯЛ

Ветеранът от Втората световна война редник Ахмед Льотев от с. Маломир отбеляза в добро здраве 100-годишния си юбилей. Празника на рожденика споделиха съпругата му, една от дъщерите му, внукът му и представители на държавната и местна власт. Това съобщиха от Ваенното окръжие в Шумен.
По повод 100-годишният юбилей, със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, ветеранът бе награден с юбилеен медал “75 години от Втората световна война” и почетна грамота, връчени от капитан Герган Джиновски от Военно окръжие-Шумен.
От името на областния управител проф. Стефан Желев поздравителен адрес бе връчен на рожденика от Петко Шаренков – зам.-областен управител. Той пожела на юбиляря да бъде здрав и да се радва на близките си още дълги години.

Ахмед Льотев получи поздравителни адреси от шестимата народни представители от Шуменския избирателен район, както и от Нигяр Джафер – заместник-председател на 44-тото Народно събрание на РБ и ръководствата на ПП ГЕРБ-Шумен, Общинска организация на ВМРО-БНД-Шумен, ПП ДПС и Общински съвет на БСП-Шумен.
От община Върбица столетникът получи поздравителен адрес, подаръци и голяма торта, връчени лично от инж. Мердин Байрям – кмет на Върбица.
Минка Атанасова – директор на СУ “Св. Паисий Хилендарски” във Върбица и възпитаници на училището поднесоха на рожденика поздравителен адрес, подаръци и цветя. Редник Льотев получи поздравителен адрес и от ОБУ ”Св.Св. Кирил и Методий” с.Бяла река. Специално за стотния си юбилей ветеранът получи рисунка от двама седмокласници от училището.
Началникът на Военно окръжие-Шумен – подп. Георги Георгиев подари на редника от запаса екземпляр на книгата на академик Георги Марков “Голямата война и българският меч над Балканския възел 1914-1919” с лично послание и колаж със снимки.
Петранка Маринова връчи на столетника подарък от името на Областният съвет на Съюза на ветераните от войните на България.
Ахмед Льотев е роден на 20 май 1920 г. в с. Цветино, община Велинград, област Пазарджик. От 1978 г. живее в с. Маломир община Върбица. Участвал е във Втората световна война, като санитар. Преди да замине за фронта се жени за съпругата си Айше, с която живее щастливо и до днес. За тях се грижат една от дъщерите им и единият им внук. Днес столетникът се радва на 2 дъщери, 6 внуци и 11 правнуци.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАнаниев позволи: Колективен спорт на открито и закрито, но без публика!
Следваща статия8 месеца пробация за 35-годишен мъж, излъгал в декларация на КПП в „Дивдядово“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here