дом Криминале Нащрек! Банкови служители са предотвратили три опита за ало измами

Нащрек! Банкови служители са предотвратили три опита за ало измами

0
ДЯЛ

Три опита за измама на ало бандити в рамките на няколко месеца са предотвратили служители от клон на една от най-големите банки в областния град, съобщиха за 24shumen.com отлично осведомени източници.
Много странна случка пък станала само преди дни. Възрастна жена отишла в офиса на банката и заявила, че иска да изтегли цялата сума, която имала на влог – около 6 000 лв.
Разбира се, тя не споделила защо иска да изтегли толкова много пари, но служителката успяла да я убеди да изтегли малка сума защото ще „изгуби лихвата и ще плати голяма такса за тегленето“. В крайна сметка жената си тръгнала с 2 000 лева.
На следващия ден в банката дошли майката и дъщерята да благодарят на служителите и да разкажат какво се е случило. От разказа им станало ясно, че парите били изтеглени понеже дъщерята ги била поискала от майка си. Уж в телефонен разговор заявила, че се обажда от болница, след това от …следствието.
Веднага след тегленето на парите, възрастната жена се обадила на дъщеря си да я попита дали още е в следствието. Дъщерята веднага разбрала, че майка й е попаднала в капана на ало бандити и я помолила без да говори с когото и да било да се прибере вкъщи и да не отваря на никого, дори и да се представят за полицаи или лекари.
В крайна сметка всичко приключило благополучно и жената успяла да запази сумата от 2 бона, които върнала във влога си в банката.
Полицията непрекъснато предупреждава хората да не дават пари на непознати и ако това се случи незабавно да позвънят на Спешен телефон 112 или на своите близки, за да разкажат какво се е случило. Факт е обаче, че винаги има хора, които се връзват на номерата на ало бандитите и им дават всичките си спестявания и ценности.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРазкриха свръхмодерна оранжерия за марихуана в Нови пазар (видео и снимки)
Следваща статия17-годишният Ники се бори успешно с болестта, върна се в родния Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here