дом Други Наши горски взеха участие в национално състезание за най-добър секач

Наши горски взеха участие в национално състезание за най-добър секач

0
ДЯЛ

Национално състезание за най-добър секач за 2017 г. се проведе през тази седмица в Сърница. Домакин на събитието беше Териториално поделение Държавно горско стопанство „Селище” на Южноцентрално държавно предприятие – Смолян. В състезанието взеха участие 9 отбора – по един от всяко от шестте държавни предприятия, по един отбор от учебните опитни горски стопанства „Юндола” и „Петрохан”, сeело Бързия и един отбор на домакина от ДГС „Селище”. В отборът на Североизточното държавно предприятие участваха дървосекачи от ДГС-Върбица, водени от зам.-директорът на стопанството Ваиз Кимов, съобщиха от ведомството.
Участниците се състезаваха в четири дисциплини, съгласно правилника за провеждане на световно първенство за дървосекачи, а именно: поваляне на дърво,монтаж на верига, комбинирано рязане, прецизно рязане и кастрене. Призът за индивидуален комплексен победител спечели представителя на УОГС „Петрохан”, с. Бързия към Лесотехнически университет София – Иван Каменов, а отборен победител е на УОГС “Г. Ст. Аврамов” – Юндола.На победителите в отделните дисциплини бяха раздадени предметни награди и грамоти, а всички останали участници получиха поощрителни награди.
„Представихме се много добре, макар че не се класирахме на челните места“, каза Ваиз Кимов и допълни, че тази година състезателите на СИДП са показали добри резултати. През миналата година отборът на СИДП спечели първо място в отборното и в индивидуалното класиране. „Сигурен съм, че през следващата година отново ще бъдем в челната тройка“, категоричен е зам.-директорът на ДГС-Върбица.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНовият директор на ОП „Чистота“ в Шумен е Евгений Цанков
Следваща статия„Магическата Мадара“ ще ни върне векове назад през следващия уикенд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here