дом Общество Нашенка от „центъра на терора“: Страхът ни обзема все повече, но не...

Нашенка от „центъра на терора“: Страхът ни обзема все повече, но не не можем да спрем да живеем

0
ДЯЛ

„Часове след терористичните атентати в Испания вълненията и страхът започват да ни обземат все повече, но човек не може да спре да живее, да работи, да излиза на улицата“, заяви за ситуацията в Барселона шуменката Юлиана Бакалова, цитирана от БНР.
Бял микробус връхлетя към 16.50 часа местно време вчера пешеходците на улица „Ла Рамбла“, в туристическото сърце на Барселона, при което загинаха 13 и бяха ранени около сто души, съобщиха световните агенции.
Около осем часа по-късно, малко преди полунощ, автомобил „Ауди А3“ се вряза в множеството на крайбрежния булевард в курорта Камбрилс, на 120 км южно от Барселона, ранявайки седем души, включително един полицай.
„Всички входове на метрото бяха отворени без заплащане. Таксиметрови шофьори извозваха хората напълно безплатно, в знак на солидарност“, сподели още Юлиана Бакалова, която живее и работи от години в Испания. По думите й испанците са били силно изненадани от терористичната атака, тъй като изобщо не са очаквали такава. Предполагали са, че ако се случи атентат, то е по-вероятно на прицел да е столицата Мадрид, но не и Барселона. Според шуменката там има много арабски емигранти, които се възприемат изключително добре от местните жители.
Испания обяви тридневен траур в памет на невинните жертви при двете терористични атаки.
Още интересни шуменски новини четете на 24shumen.com!24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИнспектори спуснаха временно кепенците на 3 търговски обекта в Шумен
Следваща статияАнкета на 24shumen.com: Само 10% от шуменци си позволяват почивка без ограничен бюджет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here