дом Общество Наша ученичка – шампион от VII-тото издание на клуб „Математически таланти“

Наша ученичка – шампион от VII-тото издание на клуб „Математически таланти“

0
ДЯЛ

Вратлето й не може да удържи медалите, получени досега! Така Ива Симеонова, старши учител по български език и литература, описа златния математически талант Сияна Димитрова Димитрова от III б клас при СУ „Йоан Екзарх Български”. Тя съвсем заслужено бе излъчена за шампион на шестото издание на клуб „Математически таланти”, което се проведе онлайн с ученици от 2 до 7 клас от цялата страна. От 200 участници Сияна е сред състезателите с максимален резултат от точки, съобщиха от учебното заведение. Успехът на това безкрайно талантливо и изключително скромно момиче се дължи не само на таланта, но и на трудолюбието и волята за успех в това, което й доставя най-голямо удовлетворение – да открива нови необятни хоризонти чрез математиката.
Сияна е участвала в едни от най-престижните и масови математически надпревари зад граница и у нас и съвсем заслужено е завоювала златни медали и първи места в повечето от тях. Заслужава си да споменем кои са те:

Участия в международни състезания през 2019 г.:
• „Математика без граници“- финал – гр. Несебър – златен медал
• TIMO – Тайландска международна математическа олимпиада – квалификационен кръг за България – златен медал с право на участие във финалния кръг в Тайланд;
• HKIMO – Международна олимпиада по математика Хонг Конг – квалификационен кръг за България – сребърен медал с право на участие във финалния кръг в Хонг Конг; • Московска международна олимпиада за малки ученици – Похвальньiй отьiв I степени;
• Математика без граници – зима 2019 г.; пролет 2019 г.; есен 2019 г. – три златни медала.
Национални състезания през 2019 г.:
• Състезание Математически таланти 2019 – гр. Стара Загора – лауреат на състезанието – купа и златен медал;
• Състезание „Иван Салабашев“ – национално класиране 01.2019 г.- сребърен медал;
• Състезание „Хитър Петър“ – национално класиране 10. 2019 – сребърен медал;
• Състезание „Академик Кирил Попов“- гр. Шумен 05. 2019г. – златен медал в отборното състезание;
• Софийски математически турнир 2019 – 11. 2019 г. – бронзов медал Регионални състезания през 2019г.:
• „Европейско кенгуру“ 2019 – първо място на областния кръг за област Шумен;
• „Черноризец Храбър“ 2019 – първо място за област Шумен;
• „Коледно математическо състезание“ 2019 г. – първо място за област Шумен;
• „Великденско математическо състезание“ 2019 – второ място за област Разград.
• „Иван Салабашев“- декември 2019г.
„С чувство на възхищение и гордост поздравяваме Сияна за нейния пореден голям успех, за това че прославя името на града и на своето училище. Поздравления и за хората, които подкрепят Сияна – нейните преподаватели и близки.
Следвай смело посоката на своите мечти и нека здравето и вдъхновението да бъдат винаги с теб, Сияна!“, заявиха от училищното ръководство.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВнимание, пчелари: Предстои пръскане с препарати за растителна защита
Следваща статияОбявяват извънредна епидемична обстановка в страната от утре

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here