дом Общество Национално ученическо състезание по дебати ще се проведе в Шумен

Национално ученическо състезание по дебати ще се проведе в Шумен

0
ДЯЛ

От днес до 23 септември за трета поредна година Шумен ще бъде домакин на Националното ученическо състезание по дебати. Откриването на надпреварата е днес от 17.30 часа пред Младежката сфера в парка до Безистена. През следващите два дни състезанието ще се проведе в ППМГ „Нанчо Попович” и в Младежкия дом.
В надпреварата ще вземат участие над 80 ученици от цялата страна – Шумен, София, Пазарджик, Варна, Русе, Пловдив, Стара Загора и Бургас. Те ще бъдат разделени на отбори по трима души и ще премерят знания в състезателния ученически формат „световни училища“. Учениците ще дебатират по различни теми в четири кръга, полуфинал и финал.
Някои от темите за дебатите бяха предварително обявени, за да могат учениците да се подготвят. Те са свързани с отношенията между Китай и Хонг Конг, военните конфликти в Сирия, Йемен, Нигерия и Судан, както и приоритизиране на финансовата стабилност пред увеличаването на публичните поръчки и разходи по време на икономическа криза. Останалите теми ще бъдат обявени непосредствено преди отделните кръгове, като състезателите ще имат време от половин час, за да се подготвят.
Състезанието се организира със съдействието на Асоциация дебати България, верига супермаркети „Булмаг“ и „Алкомет“ АД.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони с прекъсвания на тока
Следваща статияШуменските актьори обраха овациите на публиката на театралния фестивал в Браила

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here