дом Общество Национален форум на синдикат „Висше образование и наука” започна в Шуменския университет

Национален форум на синдикат „Висше образование и наука” започна в Шуменския университет

0
ДЯЛ

Национален форум на синдикат „Висше образование и наука” (ВОН) към КНСБ започна днес, в 14 часа в зала 309 на Корпус 1 на Шуменския университет. Той ще продължи и в събота, 28 октомври.
На форума присъства ръководството на националния синдикат ВОН, както и ръководствата на синдикалните организации на научнообразователните и научноизследователските институции от цялата страна.
В три работни заседания ще бъдат обсъдени информация за форума на МОН по доклада на проф. Люк Соте и препоръките от партньорското изследване за финансиране, насочено към 10-12 образователно-научни институции в България, информация за преговорите с МОН и МФ по бюджетната субсидия за издръжка на обучението ДВУ.
Ще бъде представяно на Открито писмо до държавните институции за социалния диалог, партньорството, колективното трудово договаряне, работните заплати, допълнителните трудови възнаграждения за доктор и клас придобит трудов стаж и професионален опит, както ще се обсъдят и протестите на КНСБ и Подкрепа.
На заседанията ще бъдат презентирани и възможностите за образователно сътрудничество с Китай, както и информация за Астрономическата обсерватория на Шуменския университет като част от Националната пътна карта на научната инфраструктура, нейната социална роля и постижения.
Участниците във форума ще посетят Астрономическата обсерватория, ще разгледат уникалната колекция от старопечатни и ценни издания на университетската библиотека и ще посетят първата българска столица Плиска.
На 28 октомври от 11:30 часа ще се проведе пресконференция за огласяване на решенията на форума.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПолина Галинова с дебют на професионален ринг в Истанбул
Следваща статияЗасилен е контролът по време на полицейската акция „Децата тръгват на училище“ (снимки и видео)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here