дом Общество Населените места в община Шумен – в пълна готовност за зимата

Населените места в община Шумен – в пълна готовност за зимата

0
ДЯЛ

Населените места в общината имат пълна готовност за зимата. Това докладваха кметове, кметски наместници и ръководители на институции по време на днешното заседание на Общинския щаб за защита при бедствия. То бе свикано от общинския кмет Любомир Христов. Кметовете на населени места посочиха, че селата са запазени с дърва, но в повечето няма магазини и хората прихождат в общинския център, за да се снабдяват с хранителни стоки. Освен това, кметовете помолиха да бъдат подрязани короните на дървета, които биха могли да станат предпоставка за късане на електропроводи. Стана ясно, че почти всички села разполагат с аварйни помещения, в които да бъдат настанени бедстващи шофьори.

Представители на различни институции също докладваха пълна готовност за настъпване на зимата. От Хидрометеорологичната станция посочиха, че очакват валежи от сняг след 20 ноември, но прогнозите са благосклонни за мека и топла зима.
Като основен проблем за поддръжката на улиците в областния град бе посочено безразборното паркиране в малките улици, което прави трудно почистването. Основните улици с този проблем са „Иван Александър“, „Климент Охридски“ и „Цар Освободител“. Представител на МБАЛ – Шумен докладва, че в критични моменти лечебното заведение има готовност да настани болни на хемодиализа, родилки и тежко болни, които не биха могли да се приберат по домовете си.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРегионалната библиотека очаква най-красивите коледни рисунки и пожелания
Следваща статияАктивисти на БСП: Напрежението в шуменската организация остава

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here