дом Наблюдател Народът вие заради месо, а сърцето му прободено…

Народът вие заради месо, а сърцето му прободено…

0
ДЯЛ

Някаква възрастна британка се похвали, че изтърпяла неистовата болка заради любовта си. Лейдито се нашарило като соц тапет с татуировки с основен мотив-Жозе Моуриньо. Такава обич, такова чудо, че чак имала рисунки на счупено великденско яйце, из което изкача Специалния. Португалецът изрисуван като Кръстника, като какво ли не още.
Щяла дори да изневери на съпруга си с него. Само да й паднел.
Обективизирала си е страстта жената.
По нашенски на подобно чудо се вика: На майка ти …, по-добре да не довършваме.

„Пенчо бре, учи!“ и търкане на …


Като стана въпрос за нашенско.
„Пенчо бре, учи! Пенчо си мълчи. Пенчо бре, чети! Муси се, сумти“.
Това е написал Петко Славейков, вероятно за сина си Пенчо.
За който не ги познава, това са „едни двама, дето са седнали на една пейка в Софията“.
Е, та около тях стават разни неща. На Пенчо му свиха бастуна преди време. Сега пък някакви кифли ма`али гюбеци около бюстовете им. Момичетата търкали гениталии о колената на скулптурите. Подготвяйки се за бъдещия си живот на танцьорки по клубовете с цена от около 100 лева на час „за после“.
Няма нужда измислени гадатели да ни вещаят всеки декември как догодина настъпва края на света. За нас свършекът вече е настал. Остана само кълченето на задници докато и в тях не се забие нещо…
Призивът на Славейков баща трябваше да е „Пенчо бре, върти! Дупето върти, кинти са това…!“.

Игла в месото

Изреваха се от ефира, в периодичност на индийско-турски сериал, за някаква игла, открита в свинско месо. Голям праз! Знаете ли кренвиршите от какво се правят? То рога, копита, сухожилия и още други неща, но това са само слухове. Според рекламите-чисто и истинско месо.
Та такава драма, аман! Всички видели иглата, но какво, по дяволите, би станало, ако влезе дето не трябва да влиза?! Драми и дори затваряне на обекта, пратил месото на пазара. В същото време, един транжор изрече, че дори острието на 20 санта нож може да влезе в парчето и да не се забележи.
Драми колкото си искаш. И ни дума за стероидите в пилешкото, превърнали тийнейджърите ни в мутанти. Първокласничка в цикъл, 13-годишен с брада като на Христо Ботев. Потърпевши от „чистото пилешко“. И от какво ли още не, всъщност.
Драми за иглата, която…

Игла в плът

…може да се забие в кожата на човек. И да твори изкуство. Да направи чудни неща. Като на онази дърта лейди с нездрав интерес към Жозето.
Татуировките са на мода.
Може би, като се замислим върху тях, единственият изблик на патриотизъм, вик за промяна, за болка, нищета, за… свобода.
Героите на България, на тази древна държава, запазила името си и след 1300 години, се намират по кожите на ЕГН-тата. Тоест на огромния масив от цифри, който определя населението на тази изстрадала държава. В който викът срещу гнета се отпечатва върху кожата. Не другаде. Там. А, и по тенекиите на автомобилите. Ще видите по стъкла и капаци „Свобода или смърт“, „България“, автограф от Апостола, негови слова и какво ли още не. Водачът ще мълчи, когато трябва да крещи. Но тенекиите ще говорят вместо него. Ще вие и кожата с татуировки на ханове, царе, воеводи.
Носещите ги мълчат.
Народът мълчи.
Иглата в пържолата е по-важна от иглата в сърцата.
За месото ще вият до луната…
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗлатните момичета на България ще гостуват в „Арена Шумен“
Следваща статияНов график за движение на влаковете от 15 декември

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here