дом Култура Народно читалище „Асен Златаров“ кани шуменци на новогодишен базар и коледен концерт

Народно читалище „Асен Златаров“ кани шуменци на новогодишен базар и коледен концерт

0
ДЯЛ

Новогодишен базар под надслов „Коледария“ организира днес Народно читалище „Асен Златаров-1872“ в Младежкия дом в Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.
Във фоайето на дома от 17.00 часа ще бъдат изложени коледни играчки, сурвакници и сувенири, които ще се предлагат на символични цени. Изделията са ръчно изработени от деца от Дивдядово, техните родители и самодейци към читалището в квартала. Събраните средства от базара ще бъдат използвани за нуждите на НЧ „Асен Златаров-1872“.
В 18.30 часа в концертната зала на Младежкия дом ще започне и коледният концерт „Ой Коледо, мой Коледо“ с участието на всички състави към читалището. В него ще се включат Детски танцов състав „Венче“ и Фолклорна формация „Омая“ с ръководител Димитрина Узунова, Детска фолклорна група „Изворче“ и Група за автентичен фолклор „Изворна“ с ръководител Миглена Борисова, Танцов състав „Дивдядово“ с ръководител Борислав Банев, Женска певческа група отново с ръководител Миглена Борисова, Танцов клуб „Хайде, Либе“ с ръководители Галина Александрова и Илиян Стоянов и Коледарска група с ръководител Радослав Борисов.
В програмата са включени фолклорни песни и танци, като идеята на спектакъла е да демонстрира приемствеността на традициите в читалищния дом и да покаже фолклорното богатство, съхранявано през вековете. На една сцена голямото читалищно семейство ще благославя, нарича, пее и танцува за здраве, благоденствие и любов. Входът за всички желаещи да посетят концерта е свободен.
Снимката е илюстративна.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДнес изтича срокът за участие в зимния конкурс за рисунка на Общината
Следваща статияРекордът за „Най-голяма кофичка с майонеза в света” е български (видео)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here