дом Общество НАП: Скрити обороти и неиздаване на касови бележки са най-честите нарушения

НАП: Скрити обороти и неиздаване на касови бележки са най-честите нарушения

0
ДЯЛ

10 акта за установени нарушения, при извършени близо 350 проверки, са съставили данъчните инспектори от шуменския офис на НАП за по-малко от месец и половина. Предстои запечатване на един търговски обект, съобщават от пресцентъра на НАП в Шумен. Издадените актове към некоректните търговци са по отношение на отчитане на оборотите, неиздаване на касови бележки без значение на каква стойност е покупката.
За периода на лятната кампания от касите на длъжници към бюджета са иззети близо 8 500 лв. Това е станало при взаимодействието между отделните звена на служителите от офиса на НАП в Шумен. Мярката да се изземе оборотът от търговския обект е крайна и се прилага само в случаите, в които въпреки, че длъжникът разполага с парични средства и значителни обороти, системно не плаща задълженията си за данъци и осигурителни вноски.
От НАП припомнят, че сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Пази се днес, за да се усмихваш утре“: РЗИ с анонимно и безплатно изследване за ХИВ
Следваща статияКристиян Вигенин: БАБХ е държава в държавата