дом Криминале Напрегнат уикенд за огнеборците в Шуменско

Напрегнат уикенд за огнеборците в Шуменско

0
ДЯЛ

За два дни екипите на пожарна безопасност и защита на населението – Шумен са се отзовали на множество сигнали от гражданите в областта. Най-честите сигнали са били за пожари в сухи треви, сметища, горящи леки коли и други.
Към землището на село Дибич били пратени два противопожарни екипа. Деветимата огнеборци на място локализирали пламъците. Пожарът, който тръгнал поради небрежност при боравене с открит огън, бил на площ от 12 000 кв.м. Погасен бил с 6 000 л. вода. Спасени са 300 декара посеви.

Изпратен да гаси пожар бил и екип в село Тимарево. Пламъците били погасени с 300 л. вода. Не е допуснато разпространение на огъня и не са допуснати материални загуби.

Пламнало и сметището в село Златар. На място пристигнали екипи от противопожарната служба във Велики Преслав. Пламъците са погасени с 1000 л. вода, пожарът е без щети.

Възникнал пожар в житен масив до бензиностанция край Нови пазар. Към мястото на инцидента са насочени три екипа на противопожарната служба в Нови пазар. Доброволното формирование в града също се притекло за оказване на помощ.

Пожарът е възникнал в затревена площ до пътя. Пламъците били в близост до житния блок и се прехвърлили в него. Унищожени са 30 декара посеви с пшеница. Спасени са 570 декара посеви. Екип от Шумен оказал съдействие при погасяване на пожар в житния масив край Нови пазар. Пламъците, на площ от около 40 000 кв.м. били погасени.
Пожарникари са се отзовали и при пожар по пътя за село Лозево, където горели сухи борови иглички. Съдействие при погасяване на пламъците са оказали осем служители на Горско стопанство- Шумен. Пожарогасенето било на площ от около 900 кв.м. Пламъците са погасени с 2 000 л. вода. Спасена от изгаряне била 200 декара иглолистна гора.

При късо съединение е възникнал пожар в къща в с.Мокреш. На място огнеборците заварили да гори покривът на къщата. Унищожени са 50 кв.м покривна конструкция, домашно имущество, опушени са 30 кв.м стени.

Огнеборците се отзовали и на сигнал за пчелен рой върху електрически стълб между селата Мараш и Салманово.

Отстранено е и паднало дърво на улица „Индустриална“ в Шумен. Екипът, който пристигнал на място нарязал и отстранил от пътното платно падналото дърво. Участъкът бил обезопасен за преминаващите автомобили.

Екипи са гасили и лек автомобил в село Драгоево. Пламъците, които тръгнали след късо съединение в двигателния са погасени с помощта на 500л. вода.Спасени са 100 декара посеви, които били в непосредствена близост до мястото на инцидента. Унищожена е ел. инсталацията на автомобила.

Сигнал за паднала крава в дере бил подаден местност край село Каспичан. Там бил пратен екип от районната служба в Нови пазар. При пристигане на място установили, че достъп до кравата с техника няма. Началникът на районната служба е провел разговор с кмета на населеното място за вземане на мерки по изваждането й.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПожар изпепели декар гора на „Шуменско плато“, горските спасиха 1 000 дка боров масив
Следваща статияРекордьор: 39-годишен подкара колата си с 3,18 промила алкохол в кръвта

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here