дом Здраве Наплив от пациенти по празниците очакват в МБАЛ-Шумен

Наплив от пациенти по празниците очакват в МБАЛ-Шумен

0
ДЯЛ

Наплив от пациенти по Коледа и Нова година очакват в Многопрофилната болници за активно лечение (МБАЛ) в Шумен. Лечебното заведение е единственото, което ще работи по празниците в Шуменско.
В момента на ден през Спешното отделение на областната болница преминават над 100 пациенти. Обичайно през поредицата от празнични дни техният брой рязко се увеличава.
„Молим хората да проявят разбиране и търпение. Нямаме възможност в почивните дни да осигурим много екипи. По празниците напливът от пациенти е много голям. Медиците дават 24-часови дежурства и натоварването е изключително голямо. Знаем, че не сме идеални, но правим всичко по силите си“, обясни директорът на МБАЛ д-р Димитър Костов и добави, че в подобни ситуации докторите от Спешно отделение се налага да изпълняват ролята и на семейни лекари.
Статистиката на лечебното заведение показва, че средно между 20 и 30 от пациентите, които търсят спешна помощ в болницата не са здравно неосигурени. „Част от тях покриват задълженията си, но има и такива, които нямат възможност да заплатят“, уточни д-р Костов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКоледарчета на „Полазов ден“ в офиса на НАП в Шумен
Следваща статияНаградиха най-добрите лекари и сестри на 2019 година в МБАЛ-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here