дом Общество Намаляваме с 9 души на час, населението на страната вече е под...

Намаляваме с 9 души на час, населението на страната вече е под 7 милиона

0
ДЯЛ

Населението на България падна под 7 милиона. Това се e случило точно в 14 часа 07 минути 03 секунди в петък и било отбелязано в брояча на населението в света от Департамента по икономически и социални въпроси към ООН, съобщава „Труд“.
„Това е най-тъжната новина на най-тъжния Петровден. България е в клинична демографска смърт, тя умира!“, коментира новината пред „Труд“ акад. Петър Иванов, шеф на демографския институт към БАНИ. Данните се променяха през целия ден, като към 16 ч. вчера показваха, че в петъчния ден у нас са се родили 120 бебета, а са починали 193 души.
„Всеки ден намаляваме с 220 души, или 9 души на час, като това намаление в действителност е минус 13 етнически българи и плюс 4 роми, (-9=-13+4). Това означава, че българите намаляват с 13 и стават малцинство, а ромите се увеличават с 4 и стават мнозинство в Отечеството ни. А ние сме най-бързо намаляващата нация в света“, каза още акад. Иванов. Официалните данни сочат, че за пръв път сме минали 7 милиона през 1946 година – преброяването на населението тогава показва, че към 31 декември 1946-а сме 7 029 349 души. През 1985 г. бележим пик и сме близо 9 милиона – 8 948 649 души.
Снимка1: Pixabay.com
Снимка2: trud.bg
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСИДП с разяснителна кампания за мерките срещу африканската чума по свинете
Следваща статияДрифтаджия отнесе контейнер за смет и избяга

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here