дом Общество Наказателни постановления за над 50 000 лева е издала РИОСВ-Шумен за два...

Наказателни постановления за над 50 000 лева е издала РИОСВ-Шумен за два месеца

0
ДЯЛ

Общо 17 наказателни постановления на стойност 50 600 лева е издала РИОСВ-Шумен са първите два месеца на годината. Това съобщиха от екоинспекцията в града.
Текущите месечни санкции са четири на брой на стойност 547 лева. За периода има и една наложена принудителна административна мярка на „Еко Инвест Север“ ЕООД.
За периода са събрани средства в размер на общо 30 764 лева. Сумите по наложени глоби и санкции възлизат на 25 850 лева. От текущи месечни санкции по чл. 69 от ЗООС са събрани 4 914 лева.
През първите два месеца натази година експертите от РИОСВ – Шумен са извършили 102 проверки на 99 обекта. От тях 39 са планови, 63 – извънредни. В рамките на осъществения контрол са издадени 62 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия. През отчетения период са съставени 30 акта за установени административни нарушения (АУАН). 21 АУАН са съставени за нарушения на Закона за лечебните растения (ЗЛР), 3 са съставени за нарушения на Закона за управление на отпадъците (ЗУО), 2 са за нарушения на Закона за водите (ЗВ), 2 за нарушения на Закона за опазване на околната среда, един за нарушения на Закона за чистотата на атмосферния въздух (ЗЧАВ) и един за нарушения на Закона за биологичното разнообразие (ЗБР).
През отчетния период са извършени 15 проверки по сигнали от постъпили общо 25 сигнала и жалби от граждани, приети по „Зеления телефон“ и електронната поща на РИОСВ.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони без електрозахранване
Следваща статияОграничете посещенията в приходната агенция, ползвайте електронните услуги

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here