дом Общество Най-много кражби е разследвала местната прокуратура през 2019 година

Най-много кражби е разследвала местната прокуратура през 2019 година

0
ДЯЛ
dig

През изминалата година в ОДМВР-Шумен са разследвани 3191 досъдебни производства с 48 по-малко от същия отчетен период през 2018 година. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
Новообразуваните са 2528, като от тях 2219 са досъдебни производства по общия ред, 309 са бързите полицейски производства.
В прокуратурата са изпратени 2398 приключени производства, работата по 782 продължава. Данните от отчета на отдел Разследване към Областната дирекция бяха представени пред ръководството на ОДМВР- Шумен и административните ръководители на окръжна и районна прокуратура- Шумен.
Най-голям е броят на образуваните досъдебни производства за извършени кражби 353, 18 са при рецидив. Разследвани са 86 случаи за нанесени среди и тежки телесни повреди, 32 телесни повреди нанесени по непредпазливост и 18 грабежа и 143 измами. Разследващите полицаи са работили по 194 престъпления, насочени към обществения ред и спокойствие /хулиганство/, 32 палежа. 117 са досъдебните производства против брака и семейството през 2019 година. Разследвани са 30 производства със загинали при настъпили пътнотранспортни произшествия, 97 с нанесени телесни повреди след инциденти на пътя. За шофиране след употреба на алкохол образувани 200 производства и други 79 за водачи, които са управлявали в срок на наложено административно нарушение.
Средната натовареност на един разследващ полицай изчислена от общия брой разследвани производства полицаи към края на 2019 година е 77.8 броя досъдебни производства спрямо 75.3 досъдебни производства за 2018 година.
1810 са извършените действия по разследване, възложени на полицейски органи, от които 989 от криминална и икономическа полиция и 821 от охранителна полиция.
В края на отчета административният ръководител и окръжен прокурор на Шумен Маргарита Георгиева благодари на разследващите полицаи за работата им през годината. „ Благодаря ви за качествената и ползотворна работа през отчетения период. Продължава много доброто взаимодействие с МВР. Качеството на разследването се повишава. Има слабости, но в процеса на работа няма как да няма грешки“, обобщи прокурор Георгиева.
И през тази година прокуратурата ще проведе съвместни обучения с разследващите полицаи на ОДМВР-Шумен за повишаване на квалификацията и качеството на разследванията.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони с прекъсване на електрозахранването
Следваща статияПастир се обеси заради откраднато стадо

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here