дом Общество Най-големият български трибагреник украси Роженските поляни

Най-големият български трибагреник украси Роженските поляни

0
ДЯЛ

Десетки разпънаха най-големия български трибагреник на Роженските поляни в Смолянска област ден преди официалното откриването на събора на народното творчество и животновъдство.
Националният трибагреник бе изработен специално за събитието и е дълго 321 метра, широко 21 метра с обща площ над 7 000 кв.м., съобщават колегите от 24smolian.com.
В инициативата „Знамето на Рожен – Духът на България“ се включиха известните ни спортисти Тервел Пулев, Екатерина Дафовска, Крум Дончев, Елица Янкова и др.
В дните от 19 до 21 юли на Роженските поляни в Смолянска област ще се проведе съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен“ 2019. Очакват се над 250 000 души да усетят магията на Родопите през трите дни. Над 200 гайдари ще дадат старта на събора, който ще бъде открит от президента Румен Радев.
На територията на Роженския събор е забранено спирането и паркирането на превозни средства в лентите за движение от двете страни на пътното платно, обявиха от Областната дирекция на МВР.
От Община Смолян обявиха, че автобуси ще тръгват на всеки 30 минути от Смолян, Чепеларе и Пампорово за мястото на събора.

Минимални цени за кебапчета, кюфтета, бира. Вход свободен и безплатен паркинг. Това очакват стотиците хиляди гости на тазгодишния събор на Рожен. Подготвя се онлайн платформа – виртуален ресторант, която да може да се инсталира в телефона и всеки да се запознае с цените на продуктите, предлагани на събора.
В трите дни на Рожен на 4 сцени ще се проведе Национален фолклорен конкурс за певци, инструменталисти, народни танци, обичаи и словесен фолклор, посочи кметът на Смолян Николай Мелемов, под чието ръководство поредното издание на събора ще стане факт.
За първи път ще се проведе конкурс за автентична родопска мъжка, женска и детска носия и атрактивното и представяне. За най-малките ще има много забавления в Детската творителница, както и истински уроци по родолюбие.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС жива картина представиха моменти от освобождението на Шумен
Следваща статияОблаци и слънце ще се редуват

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here